Inwestycje Zagraniczne w Polsce
2015-04-07

Twarze Biznesu

P3 mianuje Tomasza Wierzbickiego na stanowisko Zarządcy Nieruchomości do obsługi rozszerzonego portfolio w Polsce

P3 Logistic Parks mianował Tomasza Wierzbickiego na stanowisko Zarządcy Nieruchomości w Polsce, w związku z tegorocznym nabyciem dwóch parków magazynowych, które powiększyło powierzchnię krajowego portfolio firmy ponad dwukrotnie.

Przez ostanie siedem lat Wierzbicki (40) nadzorował zarządzanie budową i obiektami w parkach P3 Błonie i P3 Piotrków z ramienia poprzedniego właściciela. Będzie kontynuować pracę na tym stanowisku, a także będzie odpowiedzialny za dwa inne parki P3 w Polsce - P3 Mszczonów i P3 Poznań.

Andrzej Wroński, Dyrektor ds. Zarządzania Aktywami i Nieruchomościami w firmie P3 na Europę Środkowo-Wschodnią (CEE), powiedział: "Tomasz jako ósma osoba dołączył w tym roku do naszego zespołu w regionie CEE, w którym portfolio firmy P3 zwiększyło się o ponad 1 milion metrów kwadratowych na przestrzeni ostatnich 12 miesięcy. Tomasz posiada dwudziestoletnie, cenne doświadczenie w branży nieruchomości, w związku z czym liczymy na jego wkład w rozwój firmy, który pozwoli udoskonalić obsługę klienta i nadal rozwijać naszą działalność na rynkach Europy Środkowo-Wschodniej."

Wierzbicki jest licencjonowanym zarządcą nieruchomości, a przed pracą w CA Immobilien na stanowisku zarządcy budowy i obiektów w obu parkach pracował w charakterze kierownika projektu w firmie deweloperskiej Menard & Doswell. Jego kariera w branży nieruchomości obejmuje również 10 lat w zarządzaniu projektami, projektowaniu architektonicznym i roli pośrednika nieruchomości. Ukończył studia inżynierskie na kierunku Budownictwa na Politechnice Warszawskiej oraz studia magisterskie na kierunku Finansów i Bankowości w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie.

Tomasz Wierzbicki powiedział: "Świetnie jest dołączyć do tak ambitnej i dynamicznej firmy, jak P3, która dostrzega, że Polska odgrywa ważną rolę w procesie tworzenia prawdziwie ogólnoeuropejskiej platformy. Cieszę się, że mogę stać się częścią doświadczonego zespołu i przyczynić się do rozwoju obecności P3 w Polsce poprzez wykorzystanie pełnego potencjału parków."

Archiwum: Twarze Biznesu

Biznes Polska Newsletter